Audiovox vinner årets Øresunddirektbusiness Award

På ett välbesökt Øresund Business Meeting korades årets vinnare av Øresunddirektbusiness Award - det danska företaget Audiovox. Förutom äran får de med sig en check på 100 000 danska kronor hem.Audiovox vinder Øresunddirektbusinss Award 2016. Foto: Peter Brinch/Øresundsbron

På bilden ses vinnarna, Mensur Paso och Bente Damberg, samt juryns ordförande, Per Thye Rasmussen. Foto: Peter Brinch/Øresundbron

Som vanligt har juryn för Øresunddirektbusiness Award läst och bedömt många bra nomineringar. 

Juryn ser Audiovox som ett fint exempel på ett företag som tagit steget över landsgränsen. Genom etableringen i Sverige visar de att man kan få tillgång till en ny marknad på nära håll - i det här fallet genom att vända blicken mot Sverige.

I nomineringen skriver de bland annat: 

”Vinnaren av Øresunddirektbusiness Award 2016 är ett företag som verkligen sett möjligheterna på den andra sidan sundet.  Utan att tveka har de tagit sin affärsidé med till det andra landet och etablerat sig där."

Audiovox har specialiserat sig på försäljning av hörselskydd, öronproppar och hörapparater. De arbetar även med hälsoupplysning för att förebygga hörselskador.  De startade sin verksamhet på dansk sida 2001 och har sex butiker i Danmark. Några år senare satsade Audiovox på att etablera sig i Sverige och nu har verksamheten sammanlagt fyra butiker i Skåne och en femte på väg.

Lär känna de tre finalisterna i Øresunddirektbusiness Award 2016: