Svenska företag kan fortsätta använda NemID för företag till 31 oktober

D. 2023-05-04
Många svenska företag med affärer i Danmark använder NemID för företag. När NemID löpande under 2022/2023 byts ut mot MitID, har många företag med utländska anställda utan danskt CPR-nummer fått problem med att byta till MitID Erhverv.
Skriv ut

Nedläggningen av NemID för företag kommer att skjutas upp från den 30 juni 2023 för att säkerställa en stabil och säker övergång för alla. NemID för företag kommer att fortsätta med begränsad verksamhet och kommer successivt att fasas ut fram till den 31 oktober 2023. Organisationer med utländska anställda utan CPR-nummer som idag använder NemID medarbetarsignatur kommer därför att kunna fortsätta använda NemID medarbetarsignatur fram till den 31 oktober 2023.

Från och med den 21 september 2023 kommer det att vara möjligt att skapa utländska anställda utan personnummer i MitID Erhverv. Detta förutsätter att organisationen redan är ansluten till MitID Erhverv och att den utländska användaren har tilldelats ett privat MitID utan personnummer, som användaren kan använda för att aktivera sin användare i MitID Erhverv.

Läs mer på MitID Erhverv

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Tack för din feedback!

Vi stöds av