Ämnesval
2019 2021

Matsmart räddar maten i Danmark

Svenska Matsmart-Motatos har som mål att minska matsvinn genom att sälja varor online som annars skulle hamna i soporna. Läs mer om företagets resa in i Danmark.

Krook & Tjäder ritar prisbelönta hotell i Danmark

De svenska arkitekter Krook & Tjäder har ritat flera stora byggprojekt i Danmark. Läs om deras tankar bakom att få succé som svensk i den danska byggbranschen.

The Norrmans fann lyckan söder om Köpenhamn

Det svenska indredarparet Anna och Lars Norrman förvandlade ett gammal gård till ett magisk Bed & Breakfast söder om Köpenhamn. Läs mer om deras danska äventyr och få tips till att starta ditt eget i Danmark!

Öresunds­etablering en strategisk bro för Aspekta

PR-byrån Aspekta har under två decennier växt till att bli en av de ledande strategiska kommunikationsbolagen i Skåne. Sedan etableringen i Danmark är man även en del av Greater Copenhagen.

Flera vinster för Jayway med att finnas på båda sidor av Öresund

Mjukvarubolaget Jayway finns sedan år 2006 både i Malmö och i Köpenhamn. Etableringen på båda sidor om sundet var en naturlig del av företagets tillväxtstrategi.

Räckes­butikens e-handel har inga gränser

Räckesbutikens kunder finns i hela Europa, tack vare e-handelsbolagets språkliga satsningar. Fabriken i Ängelholm levererar idag glasräcken till kunder i hela Danmark.

 

Gränslösa upplevelser på Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad vid skånska sydkusten har tagit emot gäster sedan 1897. Numera lockar den svenska hotell-, konferens och spa-anläggningen även många danska besökare.

 

Globala insikter för Infrasight Labs

Skåne – Sverige – Världen.

Det var tidigt InfraSight Labs strategi. Sedan ett år har det svenskgrundade mjukvarubolaget ett dotterbolag i Danmark.

 

Nordic Installation trappar upp sina internationella uppdrag

Medan Cityringen i Köpenhamn byggs installerar Nordic installation rulltrappor i de nya metrostationerna. Uppdraget ingår i det svenska bolagets satsning på den nordiska marknaden.

Operasångerskan Klara Ek har hela Öresundsregionen som sin arbetsplats

Klara Ek är frilansande operasångerska, bosatt i Köpenhamn och med erfarenheter från att arbeta i både Sverige och Danmark.

Vi stöds av