Kontakta Øresunddirekt

Hittar du inte informationen du söker här på oresunddirektbusiness.se? Du är alltid välkommen att kontakta Øresunddirekt via både mail och telefon, eller besöka vårt informationscenter i Malmö.
Skriv ut

På grund av utvecklingen av coronavirus/covid-19 påverkas Øresunddirekts arbete en tid framöver.

Läs mer om vad det kan betyda for dig

 

 

För att minska spridningen av coronavirus/covid-19 har Øresunddirekts Informationscenter i Malmö stängt för fysiska besök, och vi kan för tillfället endast kontaktas via e-post eller kontaktformulär. Ange även ditt telefonnummer, så att vi kan ringa till dig. 

 

 

 

På Øresunddirekts Informationscenter på Hjälmaregatan i Malmö, precis bredvid Centralstationen, kan du träffa och ställa frågor till experter från de svenska myndigheterna: Arbetsförmedlingen, Skatteverket, Försäkringskassan och Länsstyrelsen.

Du kan också träffa personal från Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan i Helsingborg den första måndagen varje månad under våren 2020. 

Läs mer om Øresunddirekt i Helsingborg våren 2020

Hjälmaregatan 3
211 18 Malmö

Öppettider

Måndag - fredag 10.00 - 15.00
Särskilda öppettider

Telefon

Telefonen är tillfälligt stängd.

Kontakta oss

Vänligen fyll i Captcha

Tack för ditt meddelande – vi svarar så snart som möjligt.

Du kommer att få en bekräftelse till din email. Var uppmärksam på att mailet kan fasta i ditt SPAM-filter. Om du inte har mottagit en bekräftelse inom några minuter kan det ha hamnat i din Skräppost.

Tänk på att Øresunddirekt är en samverkan mellan statliga myndigheter och att det du skriver i ett mejl kan bli 'allmän handling'. Mejl som inkommer till oresunddirekt@lansstyrelsen.se kan, beroende på din fråga, komma att delas vidare till Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelsen, Skatteverket, Region Skåne eller vår webbredaktion i Danmark. Var därför försiktig med att uppge känsliga eller personliga uppgifter när du skickar ett mejl till oss.

Kontakta Øresunddirekts informationscenter

På Øresunddirekts Informationscenter i Malmö kan du träffa och ställa frågor till experter kring allt som rör myndighetssaker på andra sidan Öresund. Vi hjälper dig som vill söka jobb, studera, driva företag eller flytta till Danmark. 

Øresunddirekt har en pop-filial i Helsingborg, där du kan träffa personal fra Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan i Helsingborg var tredje måndag hela 2019.

Läs mer om Øresunddirekt i Helsingborg

 

Du behöver aldrig boka tid innan ditt besök! Du får alltid hjälp och kan träffa representanter från alla myndigheter under öppettiderna.

T. f. verksamhetsansvarig för Øresunddirekt Sverige och Informationscentret i Malmö är Malin Dahl, Länsstyrelsen. 

Kontakta Malin Dahl på malin.dahl@lansstyrelsen.se eller på +46 40 17 64 00

 

Läs mer om Øresunddirekt Sverige

Øresunddirekts webbredaktion

Frågor om oresunddirektbusiness.se?

Øresunddirekts webbredaktion ligger i Köpenhamn på Nørregade 7 B. Vi har inga besökstider, men finns på plats alla vardagar för att besvara dina frågor om webben via mejl eller telefon. 

Har du frågor som rör våra webbplatser? Kontakta oss på: redaktionen@oresunddirekt.com

Du kan också kontakta någon av våra medarbetare direkt:

Erika Persson  Vita Thomsen Ylva Hansson

Webkonsulent

Mobil:+45 5355 7193

ep@oresunddirekt.com

Webkonsulent

Mobil: +45 5355 7279

vt@oresunddirekt.com

Webkonsulent

Mobil: +45 3134 5784

yh@oresunddirekt.com

 

Information till företag i norden

Det finns flera användbara nordiska hemsidor där du kan hitta information om etablering, rekrytering och försäljning och handel i de nordiska länderna.

Grensetjänsten Norge-Sverige

Grensetjänsten är ett norsk-svenskt myndighetssamarbete som arbetar för att hjälpa företag och privatpersoner mellan Sverige och Norge. De arbetar förebyggande med information och samordning för att det ska vara lätt att göra rätt, och identifierar gränshinder. Grensetjänsten har ett kontor i Morokulien för personliga besök finns även tillgängliga via e-post och telefon. 

Besök Grensetjänstens webbplats

Nordkalottens Gränstjänst – Sverige/Finland och Finland/Norge

Nordkalottens Gränstjänst hjälper företag, organisationer och privatpersoner som behöver information när de ska korsa landgränsen mellan Sverige och Finland eller Finland och Norge.

Besök Nordkalottens Gränstjänst webbplats

Har du råkat ut för ett gränshinder mellan Sverige och Danmark?

För att invånare och företag ska kunna dra nytta av de möjligheter som finns i Öresundsregionen, är det viktigt att undanröja eventuella gränshinder mellan länderna. Øresunddirekt deltar i det arbetet på både regional och nordisk nivå.

Om du själv stött på problem som du misstänker kan vara gränshinder, kan du kontakta oss på Øresunddirekt och berätta din historia.

Mail: oresunddirekt@lansstyrelsen.se

Telefon: +46 (0)40 17 6400

 

Läs mer om Øresunddirekts arbete med gränshinder.

Vi stöds av