Kostnadfri hjälp och vägledning

Har du behov av ytterligare hjälp med till exempel etablering av ditt företag på andra sidan Öresund? Här kan du ställa frågor direkt till våra Öresundsexperter. Dessutom kan du boka ett möte med Øresundsvägledarna. Och du kan naturligtvis alltid kontakta Øresunddirekt om du vill ha hjälp. 

Ställ frågor till öresundsexperterna

Öresundsexperterna är en gratis service för små och mellanstora företag som gör eller vill göra affärer över Öresund. Här kan du ställa frågor om att bedriva verksamhet över Öresund och få svar från en öresundsexpert inom vissa specifika områden.

Öresundsxsperterna är specialister och rådgivare inom specifika fackområden, som kostnadsfritt svarar på dina frågor omkring att driva verksamhet på andra sidan sundet.

Du kan även läsa andra företags frågor och Öresundsexperternas svar här på hemsidan.

 

Ställ din fråga till Öresundsexperterna

 

Boka ett digitalt möte med Øresundsvägledarna på Øresunddirekt

Vill du ta med ditt företag över sundet? Øresundsvägledarna är en gratis service för dig med eget företag. Vägledarna arbetar för att bygga "en enklare väg över sundet för företag" och kan hjälpa dig med regler och tips när du till exempel ska anställa personal eller bedriva verksamhet tvärs över Öresund. Målgruppen är mindre och mellanstora företag i Öresundsregionen.

Øresundsvägledningen har sommaruppehåll i juli. På grund av förändrade uppdrag och omorganisation hos en central samarbetspartner kan vi i nuläget inte ange något startdatum till hösten. 

 

Øresundsvägledarna - vilka är det?

Vägledarna består av fyra parter, som du kan träffa på Øresunddirekts Informationscenter på Hjälmaregatan 3 i Malmö - tisdagar mellan 13.00 och 15.00:

 

  • Københavns Erhvervshus
  • Nyföretagarcentrum Öresund
  • Skatteverket på Øresunddirekt
  • Försäkringskassan på Øresunddirekt

 

Så bokar du ett digitalt möte med Øresundsvägledarna på Øresunddirekt

Om du vill boka en tid, måste du registrera dig på Nyföretagarcentrum Öresunds hemsida. Observera att Øresundsvägledningen har sommaruppehåll i juli. 

Boka tid hos Nyföretagarcentrum Öresund

  1. Klicka på rutan "Boka första gången här".
  2. När du ska välja en ledig tid, ska du scrolla ned tills du kommer till rubriken "Öresundsvägledning". Här kan du se alla tillgängliga datum och välja en tid som passar dig.
  3. När du har fyllt i formuläret, kommer du att få ett mail med bekräftelse på din bokning.
  4. Efter bokningen kommer en Øresundsvägledare att skicka en separat inbjudan till ett digitalt Teams-möte. Om du inte har Microsoft Teams installerat på din dator kan du komma åt systemet via din webbläsare.

Få juridisk hjälp hos Øresundsadvokaterna

Om du och din verksamhet har behov för juridisk hjälp kan Øresundsadvokaterna hjälpa dig. Föreningen har ett starkt juridiskt nätverk och består av ett team av danska och svenska advokater i öresundsregionen som kan ge personlig rådgivning till dig och din verksamhet.

OBS! Det bör dock noteras att Øresundsadvokaterna inte är en kostnadsfri tjänst.

Kontakta Øresundsadvokaterna på deras hemsida här

Vi kan hjälpa dig

Du kan få konstnadfri hjälp med dina frågor om att etablera sig eller att driva företag på andra sidan Öresund.

Vi erbjuder följande möjligheter:

Vi stöds av