Registrera företag i Danmark

Senast uppdaterad 2024-01-09
Om du ska registrera ditt företag i Danmark ska du vända dig till Erhvervsstyrelsen.
Skriv ut

Registrera företaget 

I Danmark är det Erhvervsstyrelsen som har hand om företagsregistrering. Där ska alla företag grundregistreras. Det sker i CVR-registret, "Det Centrale Virksomhedsregister", som är den danska statens register för företagsupplysningar. 

Virk.dk - registrering af udenlandsk virksomhed

Använd blankett 40.110. (På engelska: 40.112.) 

 

I vissa fall krävs även registrering hos andra myndigheter, till exempel inom livsmedelsområdet. 

Har du frågor om registrering kan du gå in på Erhvervsstyrelsens webbplats. Där hittar du information kring registrering av olika typer av bolag och "personlig virksomhed".

Erhvervsstyrelsens webbplats

 

Registrering i RUT 

Utländska utsända medarbetare och utländska egna företagare som arbetar i Danmark ska registreras i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). Registreringen ska göras digitalt på Virk.dk/rut. Här ska företaget till exempel lämna upplysningar om det arbete som ska utföras i Danmark och de medarbetare som sänds ut i förbindelse med att arbetet utförs. Registreringen måste ske senast när arbetet påbörjas. Ändringar ska inrapporteras senast nästkommande vardag efter det att de skett.

Virk.dk - RUT

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Tack för din feedback!

Checklista - Etablera verksamhet i Danmark

Att etablera ett företag utomlands kräver att man är gott rustad med information om de regler som gäller i det aktuella landet.

I vår checklista har vi samlat information om vad du som har svenskt företag bör veta när du vill etablera dig i Danmark.

 

Nordic Installation trappar upp sina internationella uppdrag

Medan Cityringen i Köpenhamn byggs installerar Nordic installation rulltrappor i de nya metrostationerna. Uppdraget ingår i det svenska bolagets satsning på den nordiska marknaden.

Niels guidar dig i dansk teknologi och GDPR

Øresundsexperten Niels Dahl-Nielsen har flera års erfarenhet som advokat och har en nordisk advokatbyrå i ryggen. Han är specialist på att hjälpa företag inom teknologi och innovation med frågor inom compliance och personuppgiftsrätt (GDPR).

Vi stöds av