Tull för svenska företag i Danmark

Senast uppdaterad 2021-12-09
Svenska företag med verksamhet i Danmark eller som bedriver handel med Danmark eller ett annat EU-land behöver inte ta ställning till eventuell tullavgift för de varor som förs över gränsen, så länge det rör sig om EU-varor. Skulle det däremot gälla varor som kommer från ett land utanför EU måste du förtulla varorna vid den dansk-svenska gränsen.
Skriv ut

Ingen tullavgift för EU-varor

Som svenskt företag med verksamhet i Danmark eller ett annat EU-land behöver du inte ta ställning till eventuell tullavgift för de varor som du för över gränsen, så länge det rör sig om EU-varor.

Tullverket

 

Tullbelagda varor utanför EU

För att förtulla av varor från ett land utanför EU ska du fylla i en så kallad "fortoldningsangivelse". Tullen beräknas på varans inköpspris samt kostnaderna för eventuella försändelser. Om varorna är tullbelagda ska företaget antingen betala ett garantibelopp - 2,5 promille på hela kostnaden - (vilket kräver att företaget är tillslutet Toldstyrelsens så kallade "sikkerhedsstillelsesordning", annars är det kontant betalning som gäller) eller betala hela tullbeloppet kontant innan varan kan utlämnas för bruk. Betalningsfristen är 5 dagar.

För mer information om de danska tullreglerna kontakta Toldstyrelsen.

Toldstyrelsen 

 

 

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Tack för din feedback!

Checklista - Etablera verksamhet i Danmark

Att etablera ett företag utomlands kräver att man är gott rustad med information om de regler som gäller i det aktuella landet.

I vår checklista har vi samlat information om vad du som har svenskt företag bör veta när du vill etablera dig i Danmark.

 

Vi stöds av