Marknadsföring i Danmark

Senast uppdaterad 2024-02-29
Tänk på att det kan vara skillnader i reglerna för hur du kan marknadsföra dina tjänster eller produkter i Danmark mot hur du är van att göra i Sverige.
Skriv ut

Det finns danska lagar och regler som du måste förhålla dig till när det gäller marknadsföring i Danmark. Många av dem kan påminna om motsvarande lagar i Sverige, men det kan finnas viktiga nationella avvikelser som du ska vara uppmärksam på.

Du bör känna till den danska marknadsföringslagen – Markedsføringsloven – som reglerar vad du får och inte får göra när det gäller marknadsföring.

Markedsføringsloven

 

Forbrugerombudsmanden

På den danska konsumentombudsmannens hemsida kan du hitta vägledningar och riktlinjer kring marknadsföring i Danmark under ”Vejledning til markedsføringsloven”. Här kan du också få ett förhandsbesked på om din kampanj uppfyller de karv som finns i den danska lagstiftningen.

Läs mer på Forbrugerombudsmanden

 

Digital marknadsföring

I Danmark är man långt framme vad gäller digital marknadsföring och många företag är duktiga på att använda sociala medier för att nå olika kundgrupper. Som företrädare för ett svenskt företag kan det vara en fördel om dina tjänster eller produkter kan googlas på danska, att din webbplats är på danska och upplevs som dansk, och att din personal som arbetar med kundservice kan kommunicera på danska. Tänk också på att din danska webbplats bör vara sökoptimerad utifrån kundernas danska sökord på dina tjänster eller produkter.

 

Branschmässor

Underskatta inte det personliga mötet! Ta tillfället i akt att träffa både kunder och konkurrenter och få nyttig kunskap om de danska konsumenterna och marknaden.

För information om kommande mässor i Danmark, kontakta gärna Øresunddirekts Informationscenter

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Tack för din feedback!

Checklista - Försäljning och handel i Danmark

Vill du sälja varor eller tjänster i Danmark? 

I vår checklista hittar du information om allt från registrering-, skatt-, personal- och andra regler som är viktiga att ha koll på.

 

Vi stöds av