Hyresavtal för företag i Danmark

Senast uppdaterad 2024-02-29
Ska du hyra lokal för ditt företag i Danmark? Då behöver du teckna ett hyresavtal - på dansk "en lejeaftale". Läs mer om danska regler omkring hyresavtal och vad du behöver tänka på när du ingår ett hyresavtal för ditt företag i Danmark.
Skriv ut

Om du ska starta ett företag i Danmark kan du eventuellt ha behov av att hitta en fysisk lokal till verksamheten. Det finns flera olika sätt att skapa de fysiska ramarna för företaget. En möjlighet är till exempel att hyra en hel eller en del av en lokal.  

På lokaleportalen.dk kan du hitta lediga lokaler i hela Danmark.  

 

Hitta lediga lokaler på lokaleportalen.dk 

  

Hyreskontrakt (Lejekontrakt) i Danmark

När du har hittat en passande lokal för företaget behöver du teckna ett hyresavtal.  

Hyreskontraktet kan både vara skriftlig och muntligt, men oftast rekommenderas att man gör det skriftligt, eftersom det gör det enklare att dokumentera alla förutsättningar om en eventuell tvist skulle uppstå mellan parterna.  

Det är viktigt att du läser igenom hyreskontraktet noga innan du skriver under. Några viktiga saker som bör framgå i kontraktet är hyreskostnader, vad som i8ngår och hur lång uppsägningsperioden är. 

Hyreslokalen måste också leva upp till myndigheternas krav. Dessa krav varierar beroende på företagsformen.   

  

  

Försäkringar för företag i Danmark

När du hyr en lokal för ditt företag i Danmark bör du undersöka om din försäkring också täcker lokalen, och om det har någon inverkan på din företagsförsäkring.  

Ta därför kontakt med ditt försäkringsbolag för att höra mer.  

Har du inte en försäkring till ditt företag? Läs mer i vår artikel om företagsförsäkringar i Danmark.  

 

Läs mer i vår artikel om företagsförsäkringar i Danmark

  

  

Få hjälp med att teckna ett hyresavtal i Danmark

Det kan vara en bra idé att ta hjälp av en juridisk expert när det handlar om att teckna ett hyreskontrakt för företagslokalen. Det finns flera juristfirmor i Danmark som kan hjälpa dig med detta.  

Om du har frågor och funderingar omkring att hyra en företagslokal i Danmark, kan du också kontakta någon av våra Öresundsexperter. Øresunddirekts Öresundsexperter är en grupp advokater och jurister från både Danmark och Sverige, som är experter på olika juridiska områden på bägge sidor av Öresund – till exempel när det gäller att starta företag och hyra företagslokaler. Det kostar inget att ställa frågor!  

 

Kontakta Öresundsexperterna

 

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Tack för din feedback!

Vi kan hjælpe dig

Du kan få omkostningsfri hjælp med dine spørgsmål omkring at etablere eller drive business på tværs af Øresund.

Se nedenstående muligheder:

Vi stöds av