Spørgsmål: Bygguppdrag i Danmark

Hej! Jag har lämnat ett anbud på ett byggprojekt i Danmark som är renovering/byggnation av en restaurang i Köpenhamn. Detta projekt beräknas ta ca 2 månader att slutföra. Behöver jag registrera min verksamhet hos någon myndighet i Danmark? Jag har även en person som är permanent bosatt i Spanien (ej medborgare i Spanien) som jag har tänkta att projektanställa i detta projekt. Kan denna person åka med mig och arbete i mitt mitt företag och arbeta med detta projekt i Danmark? Tack på förhand.

Svar

den 20 oktober 2020
Bolagsrätt

Tak for dit spørgsmål.


Ja, en udenlandsk virksomhed, der leverer ydelser eller varer i Danmark, skal registreres hos Erhvervsstyrelsen fra den første dag, virksomheden starter sin aktivitet i landet. Erhvervsstyrelsen skal have ansøgningen senest 8 dage forud for påbegyndelsen af den afgiftspligtige aktivitet i Danmark. Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en uddybende vejledning til udenlandske personer/virksomheder i din situation:https://erhvervsstyrelsen.dk/vejledning-registrering-af-udenlandsk-virksomhed.

 

Udenlandske virksomheder skal desuden anmelde sig i RUT-registeret, hvis de udfører midlertidige tjenesteydelser i Danmark. Du kan læse mere her: https://erhvervsstyrelsen.dk/registrering-af-udenlandske-tjenesteydere 

 

Vi anbefaler, at du starter med at gennemgå de to vejledninger. Hvis de leder til nogen spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os for nærmere rådgivning.


Med venlig hilsen

Bo Enevold Uhrenfeldt, advokat

Skau Reipurth & Partner

Vi stöds av