Spørgsmål: Svenska bolag som skall utföra arbete i Danmark.

Hej, Jag driver ett bolag inom byggsektorn. Vi har fått en förfrågan från en kund på ett uppdrag i Danmark. Min fråga är hur och vad som krävs rent skattemässigt för att göra detta rätt både avseende moms och ev skattefrågor kopplat till vår personal som kommer att utföra arbetet på plats. Har sökt vägledning på nätet men hittar inte riktigt vårt case. Vi är ett svensk bolag som kommer att utföra en rör-entreprenad i Danmark, vår kund är ett svenskt bolag och vi kommer således att fakturera vår kund i Sverige för ett arbete utfört i Danmark. Vi kommer att använda oss av svensk personal för uppdraget som kommer att få lön i Sverige. Vår kund i sin tur kommer att fakturera den Danska kunden.

Svar

den 22 september 2023
Skatt och moms

Hej,

Ert set-up låter lite som en Arbetsuthyrning till Danmark, men med den tvist, att det är ett svenskt bolag som är er kund.

Detta är inte helt lätt att rådgiva om (både vad gäller bolaget men också beskattning av era medarbetare) eftersom man måste evaluera er särksilda situation, och därför föreslår jag att du kontaktar en rådgivare på området, så att ni kan få ro i magen över vilka regler som gäller för er och era medarbetare. 

Önskar dig en riktigt bra dag. 

Mvh 

Christina Brink

Vi stöds av