Öresundsvägledaren Jakob Gunge - Din lokala företagsguide över Öresund

D. 2020-11-27
Trots Sveriges och Danmarks många likheter kan det uppstå tvivel och förvirring när man vill göra business över Öresund. Med sin expertis och sina erfarenheter kan Öresundsvägledaren Jakob Gunge hjälpa verksamheter med deras frågor om att etablera sig på andra sidan sundet. Du kan boka ett digitalt möte med våra Öresundsvägledare här på oresunddirektbusiness.se.
Skriv ut

Öresundsvägledaren Jakob Gunge

Jakob Gunge har precis börjat som ny Öresundsvägledare hos Øresunddirekt, där han kommer vägleda företagare som överväger att etablera företag i Öresundsregionen. Med sig har Jakob en stor portion erfarenheter och kunskaper, ett omfattande nätverk och inte minst ett imponerande CV med erfarenheter från sin tid som konsult, utvecklare, egenföretagare och entreprenör inom flera olika branscher och som bosatt runt om i världen så som Berlin, Amsterdam, Malta och Paris.

Med andra ord har Jakob provat på lite av varje, och inte minst att starta upp en verksamhet i ett nytt land.

”Jag har stor internationell erfarenhet och kännedom till verkligheten på båda sidor av sundet, dess olika fallgropar och har ett stort nätverk att använda. Då jag själv flertalet gånger har varit nyinflyttad i ett nytt land har jag bra koll på var man finner relevant information och vilka frågor man ska ställa sig själv och hitta lösningar på”, berättar Jakob.

2014 valde Jakob och hans familj att slå sig ner i Sverige och närmare bestämt i Malmö, endast 5 minuter från Øresunddirekts Informationscenter. Sedan dess har Jakob varit en del av Sparringspartnerne i Danmark, där han sitter i styrelsen. Han har även varit engagerad i flera dynamiska start-up-miljöer på båda sidor av bron. Han känner därför väl till Öresundsregionen, både dess potential och utmaningar som tvärnational arbetsmarknad:

”Även om Danmark och Sverige är grannar och har många likheter, så finns det också många olikheter. Det gäller både administrativt och kulturellt.”

Därför kan det ofta vara en god idé att rådgöra med experter, rådgivare och myndigheter innan man tar sin verksamhet över sundet. Men för den som vågar och lyckas väntar en enorm marknad som kan öppna dörren till resten av Skandinavien och övriga världen.

”Bron har minskat avståndet, men det finns fortfarande en mental gräns som ska övervinnas. De som tar steget får tillgång till en större marknad och ett kundsegment med stor mångfald.” berättar Jakob som hoppas att han kan bidra till tillväxten i regionen och hjälpa andra, men även sig själv som han avslutningsvis poängterar:

”Som en nyfiken person och en naturlig nätverkare är det alltid kul att få lära sig något nytt, och få inblick i nya branscher och projekt.”

Om du och din verksamhet är intresserad i ett vägledningsmöte med Jakob och våra andra Öresundsvägledare kan du nu boka in ett digitalt möte med dem.

Mer information hittar du här 

 

 

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Tack för din feedback!

Få tips och råd från NyföretagarCentrum

Hetty Lindell från NyföretagarCentrum hjälper företag att utvecklas i både Danmark och Sverige på Öresundsvägledningen. 

Vi stöds av