Øresunddirektbusiness Award 2014 - 2016

D. 2019-03-14
Mellan 2014-2016 delade Øresunddirekt ut priset Øresunddirektbusiness Award, näringslivspris med 100 000 DKK i vinstsumma till ett företag som sett en bra affärsmöjlighet i Öresundsregionen och tagit den.
Skriv ut

Vem kunde vinna Øresunddirektbusiness Award?

Under 2014, 2015 och 2016 delades priset Öresunddirektbusiness Award ut till verksamheter som gjort bra business på andra sidan sundet. Ett företag som sett en affärsmöjlighet i det andra landet och tar chansen, kunde vinna Øresunddirektbusiness Award. 

 

För att kunna delta och ha möjlighet att vinna Øresunddirektbusiness Award, skulle följande kriterier vara uppfyllda:

  • Företaget är etablerat inom de geografiska gränser som Öresundsregionen utgör, och ha sitt säte i Skåne eller på Själland/Bornholm.
  • Företaget gör affärer/bedriver kommersiell verksamhet som korsar landsgränsen i Öresundsregionen.
  • Företaget sysselsätter färre än 250 personer.

 

Vinnare och finalister 2016

Audiovox vinnare av Øresunddirektbusiness Award 2016!

På ett välbesökt Øresund Business Meeting korades vinnaren av Øresunddirektbusiness Award 2016 - det danska företaget Audiovox. Förutom äran fick de med sig en check på 100 000 danska kronor hem.

Juryn ser Audiovox som ett fint exempel på ett företag som tagit steget över landsgränsen. Genom etableringen i Sverige visar de att man kan få tillgång till en ny marknad på nära håll - i det här fallet genom att vända blicken mot Sverige.

I nomineringen skriver de bland annat: 

”Vinnaren av Øresunddirektbusiness Award 2016 är ett företag som verkligen sett möjligheterna på den andra sidan sundet.  Utan att tveka har de tagit sin affärsidé med till det andra landet och etablerat sig där."

Audiovox har specialiserat sig på försäljning av hörselskydd, öronproppar och hörapparater. De arbetar även med hälsoupplysning för att förebygga hörselskador.  De startade sin verksamhet på dansk sida 2001 och har sex butiker i Danmark. Några år senare satsade Audiovox på att etablera sig i Sverige och nu har verksamheten sammanlagt fyra butiker i Skåne och en femte på väg.

 

Finalister i Øresunddirektbusiness Award 2016

Juryn valde ut tre företag som alla har gjort bra affärer på andra sidan sundet. 

MakesYouLocal

MakesYouLocal har fokus på att hjälpa företag att sälja online utomlands. De hjälper danska företag att sälja i Sverige och tvärtom genom att anpassa kundernas webbutiker till den lokala marknaden.

MakesYouLocal

 

Audiovox

Audiovox säljer öronproppar och hörselskydd både i Köpenhamn och i Skåne. De har sex butiker i Köpenhamn, fyra i Skåne och en femte på väg. De tre senaste butikerna öppnade i Skåne förra året och nu har Audiovox sex anställda på svensk sida.

Audiovox

 

Tarpaper Recycling

Tarpaper Recycling samlar in takpapp som blir till återvunnen olja som säljs till asfaltsindustrin. De har huvudkontor i Glostrup och samarbetar tätt med ett systerbolag i Hasslarp.

Tarpaper Recycling

 

Möt finalisterna i vår video:

Vinnare och finalister 2015

Vinnaren av Øresunddirektbusiness Award 2015 - Jayway 

2015 års vinnare av Øresunddirektbusiness Award var IT-konsultbolaget Jayway. De arbetar med digitala lösningar som förenklar människors vardag.

Jayway startade i Malmö år 2000 och såg snabbt potentialen på andra sidan sundet. Ett dotterbolag startades i Danmark tre år senare. Nu jobbar de med en unik modell där nationalitet och komptetens blandas i dansk- svenska teams, som sätts ihop allt efter vilken konstellation som bäst matchar den uppgift som ska lösas.

Att Jayway har kontor i både Malmö och Köpenhamn gör att de kommer närmare kunderna i båda länderna samtidigt som de har en större bas av medarbetare att använda sig av. Philip Kron, som är VD på kontoret i Köpenhamn, säger att de egentligen aldrig har sett den svenska och den danska sidan som två olika regioner utan alltid betraktat det i ett sammanhang.

”Vi har egentligen aldrig sett det som två regioner utan alltid betraktat det i ett sammanhang”, säger Philip Kron som är VD för Jayways danska kontor. ”En nyckel till vår framgång är också att vi har varit långsiktiga och uthålliga i vår satsning”, menar han.

 

Finalister i Øresunddirektbusiness Award 2015

Tre företag, som alla har sett en affärsmöjlighet på andra sidan sundet och tagit den, valdes ut av juryn för att bli 2015 års finalister. 

 

Graduateland driver karriärportaler på universitet för att hjälpa företag att komma i kontakt med rätt segment studenter/nyutexaminerade. För studenterna ger portalerna en överblick över karriärmöjligheter, både lokalt och internationellt.

Graduateland

 

Jayway finns i både Malmö och Köpenhamn och hjälper företag att designa och utveckla tjänster som förbättrar människors digitala liv.

Jayway

 

Räckesbutiken säljer balkong- och altanräcken i glas på nätet. De har kontor och produktion på svensk sida, men säljer i Danmark via en dansk portal.

Räckesbutiken

 

Möt finalisterna i vår video:

Vinnare och finalister 2014

Utmaningarnas Hus vinnare av Øresunddirektbusiness Award 2014!

Vinnarna av Øresunddirektbusiness Award 2014 var Utmaningarnas Hus, en konferensanläggning i Limhamn, Sverige.

 

Finalister i Øresunddirektbusiness Award 2014

2014 års finalister var tre företag med olika inriktning. 

 

Dance Educational - en professionell dansskola med elever från hela regionen, mitt i Köpenhamn. Startades av helsingborgaren Val Jean-Charles 2011.

Dance Educational

 

Utmaningarnas Hus - en annorlunda konferensanläggning belägen i Limhamn, fylld med interaktiva utmaningar. Utmaningarnas Hus drivs av Olle Sjölund.

Utmaningarnas Hus

 

Aspekta - en dansk-svensk PR-byrå som strategiskt arbetar med ett öresundsperspektiv i sin kommunikation.  Aspekta har kontor i Malmö och Köpenhamn.

Aspekta

 

Möt finalisterna i vår video:

 

Vi stöds av