Nyttiga länkar - Juridisk rådgivning

Senast uppdaterad 2024-03-05
Om du behöver juridisk rådgivning i Danmark har vi samlat några exempel på vem du kan kontakta i vår länklista.
Skriv ut
Oresundsadvokater

Oresundsadvokater är en förening för oberoende advokater från både stora och små advokatfirmor. De bistår privatpersoner och företag med rådgivning och konfliktlösning tvärs över sundet. De dansk-svensk kunniga advokaterna erbjuder rådgivning inom arbetsrätt, insolvensrätt, fastighetsrätt, processrätt, familjerätt och andra juridiska frågor.

Oresundsadvokaters webbplats

Advokatsamfundet

Organisation för samtliga danska advokater.

Advokatsamfundet.dk

Virksomhedsguiden

En bred och informativ sida till företag om alltifrån att starta nytt företag, ekonomi, finansiering, it-system, juridik, import och olika verktyg för att komma igång med företagande i Danmark. 

Virksomhedsguiden webbplats

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Tack för din feedback!

Vi kan hjälpa dig

Du kan få konstnadfri hjälp med dina frågor om att etablera sig eller att driva företag på andra sidan Öresund.

Vi erbjuder följande möjligheter:

Bo hjälper svenska verksamheter med dansk företagsrätt

Om du och ditt svenska företag vill göra affärer på andra sidan av sundet så är det viktigt att förstå danska lagar och regler. Då kan öresundsexperten Bo Enevold Uhrenfeldt vägleda ditt företag i frågor angående arbets- och anställningsrätt, samt arbetsmiljö och arbetsskador.

Niels guidar dig i dansk teknologi och GDPR

Øresundsexperten Niels Dahl-Nielsen har flera års erfarenhet som advokat och har en nordisk advokatbyrå i ryggen. Han är specialist på att hjälpa företag inom teknologi och innovation med frågor inom compliance och personuppgiftsrätt (GDPR).

Lars hjälper dig genom den danska pensionsdjungeln

Øresundsexperten Lars Hjorth är specialiserad på pension för dansk-svenska gränspendlare och hjälper svenska företag finna effektiva pensionslösningar för sina anställda. De två länders pensionssystem kan ofta vara något klurig, varför det kan vara en god idé att söka professionell rådgivning.

Frederik hjälper med dansk konfliktlösning

Öresundsexperten Frederik Kromann Jespersen är advokat med specialkompetens inom företagsrättsliga tvister. Han kan vägleda dig och ditt företag i frågor som handlar om konflikthantering, medling och hur man förebygger tvister.

Vi stöds av